perjantai 9. toukokuuta 2014

Semester over!

Jep jep.. reilut 4 kuukautta sitten, kun lentokone laskeutui JFK:n lentokentälle, tuntui tämä hetki todella kaukaiselta ajatukselta. Nyt kuitenkin vahvasti alkaa näyttämään siltä, että tämän miehen opiskelu-urakka Amerikan mantereella on ohi. Tein juuri viimeisen tenttini finals viikolla ja nyt ei olekkaan Youngstownissa enää muuta tehtävää, kun pakata ja lähteä reissaamaan!

Huhhuh.. tuntuupa epätodelliselle, että vaihtoaika on kuin varkain tullut tiensä päähän. Tuntuu kieltämättä vähän haikealle jättää kaikki uudet tuttavuudet taakse tietäen, että suurinta osaa ihmisistä ei tule enää ikinä näkemään uudestaan. Lukukausi piti sisällään paljon huikeita kokemuksia. Pääsin kehittämään englantiani ja etenkin ääntämistä(no more rallyenglish hopefully!). Pääsin näkemään minkälaista se opiskelu oikein on toisella puolella mannerta ja etenkin pääsin avartamaan maailmankatsomustani ihan eri puolilta maailmaa olevien ihmisten kanssa.

Itse parin viikon tapahtumiin. Aika kaksijakoista menoa ollut. Toisaalta olen joutunut paljon keskittymään opiskeluun ja finalssien läpi viemiseen kunnialla. Amerikkalaiset opettajat rakastavat ryhmätöitä, joten minullakin oli parista kurssista tentin sijasta isompi ryhmätyö. Kokemuksena ihan ok, mutta työtä riitti ja aina sieltä ryhmästä löytyi pari tyyppiä, joiden oli ihan mahdoton tehdä yhtään mitään. Homma tuli kuitenkin hoidettua ja kun työ esiteltiin muulle ryhmälle asustusksen piti tietenkin olla business. Muuten sitten finalstentteihin päntättiinkin kaikkia kurssilla opittuja asioita.. Ei tullut tylsää ja porukka teki vanhoja kunnon all nightereita täällä koko ajan.

Oikeastaan kaikki liuennut vapaa-aika onkin sitten käytetty joko reissaamiseen tai uusien juttujen testaamisen Youngstownissa. Ekana viikonloppuna käytiin parin päivän visiitillä Washingtonissa. V-P:tä lainaten "Ihan huikee paikka!" Nähtävää olisi varmaan riittänyt vaikka viikoksi ja tuntuu, että parissa päivässä ehti käydä lähinnä ns. pakolliset nähtävyydet käytyä katsomassa eli käytiin Valkosen talon edessä, Capitol Hillillä, Abraham Lincolnin patsaan luona, Pentagonissa ja Washington-monumentin edessä. Nähtävää jäi vaikka kuinka paljon ja onneksi pääsen vielä palaamaan Washingtoniin myöhemmin! Seuraavana viikonloppuna pidettiin sitten läksiäisjuhlat vaihtareille ja pääsin sitten todistamaan myytin todeksi, Aasialainen humalassa. Oli hauskaa ja sai jättää rauhassa hyvästejä. Loppu viikonlopusta meni tennisotteluissa kannustaessa sekä katsoessa Penguinsin matseja hardcore fanien kanssa!

Työt on nyt loppu ja alkaa tämän reissun hupi osuus eli reilut 3 viikkoa reissaamista edessä. Alustava matkasuunnitelma on Pittsburgh -> Las Vegas -> Los Angeles -> San Francisco -> Washington -> NYC -> Helsinki. Jännittää vähän, mutta erittäin innoissani täällä jo odotan reissun alkua. It is going to be legen.. wait for it..

Tavoitteena on ainakin vielä parantaa tapani ja pistää tänne vähän kuulumisia.(Viimeistään Suomesta!)

Hauskaa kesää kaikille!

Antti





Abehan se siinä


Pääsin kuin pääsinkin katsomaan yhden amerikkalaisen jalkapallo -matsin, Tämä tosin oli vain harjoitusottelu.

Blogipostaus on hyvä lopettaa yhteisposeeraukseen maskotin kanssa ;)

1 kommentti:

  1. Hei!
    Oli tosi mukava lukea blogisi myös näin 8 vuoden jälkeen uudestaan. Varmasti ikimuistoinen kokemus ja reissu. Nim. Spring breakillä tavattiin

    VastaaPoista