maanantai 20. tammikuuta 2014

Ensimmäisen viikon tunnelmia

Hei taas!
Ensimmäinen opiskeluviikko on nyt takana päin ja kaikenlaista on tullut koettua. Suurin osa uutta, mutta mukaan on myös mahtunut pari asiaa mitkä on Suomessa samanlaisia. Aloitan vaikka käymällä läpi kurssikalenterini. Kurssien valitsemisessa oli paljon ongelmia. Opintoneuvojat yrittivät työntää minua kaikkien aineiden alkeiskursseille ja kolmannen vuoden opiskelijana tämähän ei yllättäen ollut minulle ok. Myös monia jo Suomessa käymiäni kursseja ei hyväksytty, esim. Kirjanpito ja tuloslaskenta ei käynyt täällä Financial Accountingin kurssista jne. Kansainvälinen toimistokaan ei enää tässä kohtaa auttanut, vaan kaikki kurssi valinnat piti itse saada kuntoon. Esim. Halusin ottaa yhden rahoituksen kurssin, joka oli täynnä johtuen siitä, että pääsimme ilmottautumaan kursseille pari päivää muita myöhemmin ja vaihtotoimistosta vaan käskettiin hakemaan "override" kurssille(kuullosti ainakin tosi helpolta). Noh.. Siihen vaadittiin koko laitoksen rehtorin lupa ja sellaistahan ei heru ilman painavaa syytä. Suosittelen siis tulevaan vaihtaria katsomaan ne kurssit etukäteen valmiiksi ja huolehtimaan mukaan todistuksia kurssien sisällöstä englanniksi. Tusinan mailin ja yhden visiitin jälkeen kurssit saatiin kuitenkin sovittua ja tälläiset kurssit sain kaavittua kasaan:

-Financial Accounting, 3credits
-Marketing Communications, 3 credits (Tämä kurssi on mainonnan ainekokonaisuuden alla, joten mielenkiinnolla odottelen mitä tuleman pitää)
-American Identity, 3 credits
-Principles of Microeconomics, 3 credits
-General Psychology, 3 credits
-Raquetball, 1 credit

Aika asiapainoitteinen lukujärjestys tuli kuitenkin poislukien toisesta vaihtoblogista bongaamani raquetball.

Kursseilla on paljon ryhmätöitä ja suuret kurssikirjat, joten työtä tulee ainakin riittämään. Parilla kurssilla käytetään myös internetissä olevia oppimisalustoja ja yhdessä aktiivisuutta tarkastellaan älypuhelin sovelluksella(on myös internetissäkin). Kaikki tälläiset palvelut ovat tietenkin maksullisia, joten kukkaro kiittää. Kursseilla kaikki arvostellaan(yleensä skaala on 0-100) ja muutenkin tulee sellainen fiilis, että jokainen pienikin asia vaikuttaa arvosanaan. Luennot ovat kuitenkin olleet tähän mennessä aika leppoisia. American Identity kurssilla keskityttiin Amerikan imagoon ja miten reality -sarjat kuten Honey Boo Boo tai Duck dynasty vaikuttavat tähän. Luennoitsija halusi myös painottaa, että eivät kaikki amerikkalaiset ole niin tyhmiä kuin reality-sarjat antavat ymmärtää. Laskiksessa syvennytään Amerikassa käytettävään GAAP:iin, joka ainakin ensi silmäyksellä on huono versio IFRS mallisesta kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä.

Kampuksella elämä menee leppoisasti. Kämppikseksi tuli kaksi poikaa, toinen on Etelä-Koreasta ja toinen Taiwanista. Muutama hauska kommelluskin on sattunut. En edes tajunnut miten vahva kunnioita vanhempia systeemi noissa maissa on. Oon vuoden vanhempi ensimmäistä ja kolme vuotta toista, kuitenkin molemmat haluaa tai joutuu tehdä niinkun sanon. Esim. vaikee tehdä yhteisiä päätöksiä kun kumpikaan ei sano omaa mielipidettään, jos se eroaa mun omasta. Hyvin on kuitenkin selvitty parin ekan päivän jälkeen ja helppoa niiden kans on elää, kun molemmat on todella ystävällisiä ja ottaa toiset huomioon. Muutenkin kaikki vaihtarit asuu samalla käytävällä, joten seuraa löytyy aina.
Asiasta kolmanteen ollaan nyt käyty vaihtareiden kanssa kahdessa yliopiston koripallopelissä ja pelit on ollu ihan huikeita. Itse peli on varmaan samalla tasolla Suomen pääsarjan kanssa, soittokunta soittaa joka pelissä, cheerleaderit tekee zigzag-sarjoja ja joka tauolla on jotain kilpailua tai muuta kommellusta. Toisessa pelissä pienten lasten tanssiryhmä esiintyi ja porukka hurras seisaaltaan. Tällästä täällä..





Tässä kaikki tällä kertaa. Jotain unohtu varmasti, mutta päivitän kuulumisia taas ens viikolla

Niin ja yliopistolla on oma poliisilaitoskin.

Terveisin,
Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti