torstai 2. tammikuuta 2014

Lähtö

Tervehdys kaikille!

Nimi on Antti ja olen 24-vuotias laskentatoimen opiskelija Jyväskylästä. Seuraavat 6 kuukautta vietän vaihdossa Youngstown State Universityssä Amerikassa. Tämä blogi kertoo siellä tekemistä tunnelmista ja havainnoista. 

Suoraan sanottuna tuntuu hieman oudolta. En ole vieläkään sisäistänyt sitä asiaa, että lähden huomenna vaihtoon puoleksi vuodeksi. Ehkä se kohta pakatessa alkaa hahmottumaan. Tarkoituksena on pitää pieni miniloma ensin Nykissä ja siirtyä sieltä ensi viikolla Youngstowniin. Nykistä haluaisin nähdä ainakin Central Parkin, Chrysler Buildingin sekä käydä mahdollisimman monessa Food Truckissa, esim. Raportoin kyllä miten käy, vaikka matkaseurani ei kauheasti innostunutkaan Food Truckeista.

Vielä vähän asiaa amerikkaan hakemisesta. Hakuprosessi on ollut suhteellisen pitkä, sillä päätös opiskelupaikan hakemisesta piti tehdä reilu vuosi etukäteen. Haun jälkeen sai tosin ottaa rennosti puolisen vuotta, ennen kuin pääsi aloittamaan sen oikean hakuprosessin. Hakuprosessin pystyy karkeasti jakamaan kolmeen osaan:

1. Kohde yliopiston oma haku
  • Kyllä, sinut pitää hyväksyä myös opiskelijaksi heidän puoleltaan. Käsittääkseni hyväksymisen saa aina, kunhan kielitodistus löytyy ja hakemus jätetään ajallaan.

2.Opiskelijaviisumin hakeminen
  •      Voit(ja kannattaa) aloittaa viisumin hakemisen heti, kun kohdeyliopiston henkilökunta lähettää sinulle hyväksymiskirjeen mukana tulevan viisumipaperin. SEVIS ja lukuiset muut laput pitää täyttää ja ihan konsulaatissakin asti käydä kääntymässä. Suosittelen varaamaan tähän paljon aikaa.
3. Käytännön asiat
  • Iso liuta käytännön asioita, kuten lentojen varaaminen(itse käytin hintojen vertailemiseen travellinkkiä), kyydin järjestäminen lentokentältä(yleensä yliopiston toimesta) sekä pakkaamista
  • Asunnon etsiminen. Itse hain ja pääsin kampusmajoitukseen eli asun asuntolassa parin kämppiksen kanssa. Hain asuntoa heti, kun sain hyväksymiskirjeen ja se kannattaakin mielestäni hoitaa heti pois alta.


Terveisin,
Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti