torstai 9. tammikuuta 2014

Vihdoin perillä


Hei kaikille!
Nyt on matkassa oltu jo noin viikko ja vähän tunnelmiani ajattelin kirjoitella. Neljän päivän New Yorkin reissu oli kokonaisuutena ihan mahtava! Ensimmäinen päivä tosin meni vain matkustamiseen, sillä Amerikassa oli silloin kovia myrskyjä ja koko New York oli julistettu hätätilaan?! Laskeutumisen jälkeen odoteltiin kiltisti joku 3 tuntia vapaata porttia, jonka seurauksena päästiin manhattanille vasta puoli 11 aikoihin. Kevyet 25 tuntia tais mennä nukkumatta, joten suunnattiin nukkumaan heti kun oltiin käyty syömässä KFC:ssä(en muuten suosittele). Seuraavan parin päivän aikana käytiin mm. Brooklyn bridgellä, Museum of modern artsissa, grand central stationilla ja monessa muussa hienossa paikassa. Sään takia en uskaltanut lähteä juoksemaan central parkkiin, mutta toivottavasti vielä noita NYCin reissuja tulee! Harmillisesti myrsky oli myös karkoittanut food truckit manhattanilta, joten en päässyt nauttimaan niiden tarjonnasta. Ohessa vielä muutama kuva mitä jäi matkan varrelta.



MoMasta löytyi paljon hienoja kuvia, tässä suosikkini.


Maanantaina jouduin jättämään matkakaverini yksin ja suuntasin kohti La guardia -lentokenttää, mistä lentoni Pittsburghiin lähti. Tämä(kin) lento oli yli tunnin myöhässä, mutta onneksi erittäin mukava kansainvälinen vaihtari oli minua vastassa lentokentällä ja lähdettiin ajamaan kohti Youngstownia. Päästyämme Youngstowniin kävimme nopeasti wallmartista hakemassa pari perus asiaa kuten esim. peiton ja tyynyn, jonka jälkeen suuntasimme kohti yliopiston asuntoloita. Kello herättämään seitsemältä ja nopeasti nukkumaan. Kämppiksenäni on 23-vuotias korealainen vaihto-oppilas. Muutenkin vaihtariporukassa on lähi-itä erittäin hyvin edustettuna. Heille myös Yongstownin sää on ollut iso shokki.Maanantaina ja tiistaina täällä on ollut yli -20 astetta pakkasta ja erittäin kova tuuli, mutta onneksi nyt sää on lauhtunut ja lämpötila on pari astetta plussan puolella.
Tiistaina alkoi orientaatio ja täytyy sanoa, että ihmiset ovat tosi ystävällisiä täällä. Koko ajan kysellään miten menee, mikä fiilis on ja voivatko he auttaa minua jotenkin. Toisaalta täällä arvostetaan omatoimisuutta erittäin korkealle. Ohjeita kyllä annetaan, mutta itse pitää käydä kaikki asiat tekemässä käytännössä. Ohjeita tuli siis erittäin paljon ja pitikin vähän kirjoitella ylös kaikkea mitä pitää tehdä, jotta pysyy itse kärryillä. Matematiikan ja englannin tasotestit menivat tosi hyvin. Matematiikasta saisin ottaa suoraa 1507 kurssin, joka on ymmärtääkseni suht. edistynyt. Englannista suositeltiin ottamaan (käsittääkseni) toisen vuoden opiskelijoiden englannin kursseja eli en nyt aivan säkki ollut. Miinuksia löytyy lähinnä ruuan tasosta. Kampuksella on näin winter breakin aikaan tasan kaksi ruokapaikkaa auki Wendy's sekä Dunkin Donuts. Neljättä päivää pelkällä mäkkisafkalla elänyt niin alkaa pikku hiljaa odottamaan ruokalan aukeamista, mikä tapahtuu ensi viikolla.
Seuraavana on vuorossa kurssien valinta, mutta siinä on asiat vielä aivan auki, joten käsittelen asiaa kunhan se selviää.





Cheers,
Antti

1 kommentti:

  1. Hei Amerikan Antti! Jv toivoo, että ostat paljon Appleja. Lepa toivoo, että jatkat Donkin' Donutsissa syömistä. Leyton Ladgers toivoo uutta beer bong -settiä, sillä myrdiksen likaiset pingispallot katosivat muuton yhteydessä. Mosse toivoo lisää vaihto-oppilaita Lähi-Idän Koreasta. S.Oswald toivoo lattianlämmittäjänsä takaisin pikimmiten. t: GEO5

    VastaaPoista