tiistai 28. tammikuuta 2014

Pari viikkoa Youngstownin arkea

Hei taas!
Toinen viikko takana ja kolmaskin on puolivälissä. Hitaan alun jälkeen opiskelu on alkanu todenteolla ja kyllähän niitä tehtäviä nyt riittää. Pelkästään tälle viikolle olis jäljellä kaks pistokoetta ja yks kunnon koe, eikä tässä vielä kaikki. Tietysti normaalit kotitehtävät pitää tehdä päälle. Ite oon aika hyvin tasapainottanu vapaa-aikaa ja koulutöitä vielä toistaseksi, mutta jos tätä tahtia alkaa näitä tehtäviä satamaan pitää jättää muut turhuudet pois viikolla. Suurin osa tehtävistä tenteissä on monivalintaa ja parin harjoituskokeen perusteella mun englannin ymmärtäminen ei ihan täysin riitä ammattijargoniin tai hyvin harvinaisiin sanoihin. Muuten englanniksi opiskeleminen ei vielä toistaiseksi ole tuottanut kauheasti vaivaa. Pystyn suht. nopeesti lukemaan tekstiä englanniksi ja ymmärrän kaiken mitä tunneilla puhutaan. Pari vaihtaria valittelee, että ne ymmärtää about 50% kaikesta mitä opettajat niille puhuu ja oon ihan ymmälläni siitä, mutta alan nyt ymmärtää miks ne opiskelee melkeen kellon ympäri.

Vapaa-aika on tosiaan menny aika hyvin opiskelun ja rec centerin välillä. Vähän ohjelmaakin on tosin ollut. Ollaan käyty nyt pariin otteeseen shoppailemassa ja oon yrittäny ostaa puuttuvia tavaroita elämän helpottamiseksi täällä. Perjantaina sitten oli kansainvälinen kahvitunti, johon kokoontuu yleensä kaikki vaihtarit ja paljon amerikkalaisia opiskelijoita, joita kiinnostaa vieraat kulttuurit. Ite tapasin vanhemman herrasmiehen, jonka isoisä ja isoäiti oli Suomussalmeta kotoisin ja pääsin jopa vaihtamaan pari lausetta Suomeksi. Kyseinen herra harrastaa vapaa-ajalla saamelaiskulttuureiden tutkimusta ja yritti multa kysellä angelica(en nyt ihan sata varmaa oo suomennoksesta mutta käsittääkseni koiranputki tjsp.) käytöstä huiluna. Mitään en osannu vastata, mutta lupasin ottaa selvää eli jos jollakin on jotain tietoa saamelaisten käyttämistä pilleistä niin pistäkää viestiä tulemaan :)
Täällä on satanu tosi paljon lunta nyt parin viikon aikana ja ainakin, jos porukoita on uskominen niin sitä on jopa enemmä ku Suomessa("Jee!"). Tämä myös aiheuttaa vähä ongelmia tehdä mitään aktiviteettejä, kun osa näistä vaihtareista pelkää jostain syystä lunta aika paljon ja esim. lumisateen aikana yks sankari ei uskaltanu lähtee 500m päähän kävellen.Muutaman kans käytiin kuitenkin vähän temmeltämässä pihalla ja näytin niille miten tehdään lumienkeli ja olisivat halunneet tehdä myös lumiukon, mutta ei oikeen pysyny pystys näillä pakkasilla.



Ohessa vähän kuvamateriaalia raquetballista!

Täällä oli tänään n. -30 astetta ja kaikki luennot peruttu. Yllä kuva päivän säästä, mietin vaan peruttaisko luentoja Suomessakin tälläsen sään takia!


Viikon mieleenpainuvin kokemus, kuivattua ankankieltä suoraan Kiinasta

Cheers,
Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti