perjantai 9. toukokuuta 2014

Semester over!

Jep jep.. reilut 4 kuukautta sitten, kun lentokone laskeutui JFK:n lentokentälle, tuntui tämä hetki todella kaukaiselta ajatukselta. Nyt kuitenkin vahvasti alkaa näyttämään siltä, että tämän miehen opiskelu-urakka Amerikan mantereella on ohi. Tein juuri viimeisen tenttini finals viikolla ja nyt ei olekkaan Youngstownissa enää muuta tehtävää, kun pakata ja lähteä reissaamaan!

Huhhuh.. tuntuupa epätodelliselle, että vaihtoaika on kuin varkain tullut tiensä päähän. Tuntuu kieltämättä vähän haikealle jättää kaikki uudet tuttavuudet taakse tietäen, että suurinta osaa ihmisistä ei tule enää ikinä näkemään uudestaan. Lukukausi piti sisällään paljon huikeita kokemuksia. Pääsin kehittämään englantiani ja etenkin ääntämistä(no more rallyenglish hopefully!). Pääsin näkemään minkälaista se opiskelu oikein on toisella puolella mannerta ja etenkin pääsin avartamaan maailmankatsomustani ihan eri puolilta maailmaa olevien ihmisten kanssa.

Itse parin viikon tapahtumiin. Aika kaksijakoista menoa ollut. Toisaalta olen joutunut paljon keskittymään opiskeluun ja finalssien läpi viemiseen kunnialla. Amerikkalaiset opettajat rakastavat ryhmätöitä, joten minullakin oli parista kurssista tentin sijasta isompi ryhmätyö. Kokemuksena ihan ok, mutta työtä riitti ja aina sieltä ryhmästä löytyi pari tyyppiä, joiden oli ihan mahdoton tehdä yhtään mitään. Homma tuli kuitenkin hoidettua ja kun työ esiteltiin muulle ryhmälle asustusksen piti tietenkin olla business. Muuten sitten finalstentteihin päntättiinkin kaikkia kurssilla opittuja asioita.. Ei tullut tylsää ja porukka teki vanhoja kunnon all nightereita täällä koko ajan.

Oikeastaan kaikki liuennut vapaa-aika onkin sitten käytetty joko reissaamiseen tai uusien juttujen testaamisen Youngstownissa. Ekana viikonloppuna käytiin parin päivän visiitillä Washingtonissa. V-P:tä lainaten "Ihan huikee paikka!" Nähtävää olisi varmaan riittänyt vaikka viikoksi ja tuntuu, että parissa päivässä ehti käydä lähinnä ns. pakolliset nähtävyydet käytyä katsomassa eli käytiin Valkosen talon edessä, Capitol Hillillä, Abraham Lincolnin patsaan luona, Pentagonissa ja Washington-monumentin edessä. Nähtävää jäi vaikka kuinka paljon ja onneksi pääsen vielä palaamaan Washingtoniin myöhemmin! Seuraavana viikonloppuna pidettiin sitten läksiäisjuhlat vaihtareille ja pääsin sitten todistamaan myytin todeksi, Aasialainen humalassa. Oli hauskaa ja sai jättää rauhassa hyvästejä. Loppu viikonlopusta meni tennisotteluissa kannustaessa sekä katsoessa Penguinsin matseja hardcore fanien kanssa!

Työt on nyt loppu ja alkaa tämän reissun hupi osuus eli reilut 3 viikkoa reissaamista edessä. Alustava matkasuunnitelma on Pittsburgh -> Las Vegas -> Los Angeles -> San Francisco -> Washington -> NYC -> Helsinki. Jännittää vähän, mutta erittäin innoissani täällä jo odotan reissun alkua. It is going to be legen.. wait for it..

Tavoitteena on ainakin vielä parantaa tapani ja pistää tänne vähän kuulumisia.(Viimeistään Suomesta!)

Hauskaa kesää kaikille!

Antti

Abehan se siinä


Pääsin kuin pääsinkin katsomaan yhden amerikkalaisen jalkapallo -matsin, Tämä tosin oli vain harjoitusottelu.

Blogipostaus on hyvä lopettaa yhteisposeeraukseen maskotin kanssa ;)

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Loppukirin aika

Hei taas!
Täällä on ollut paljon toimintaa viime päivinä. Toissa viikonloppuna lähdettiin porukalla käymään Niagaran putouksilla ja reissu oli aivan huikea. Sää oli aurinkoinen ja oli ihan mukava päästä auton rattiin pitkästä aikaa. Itse putoukset olivat aivan järkyttävän kokoiset ja niistä lähtevät äänet olivat mahtavia. Jotenkin sitä aina onnistuu yllättymään minkälaisia luonnon monumenttejä maailmasta löytyy. Käytiin myös Buffalossa syömässä paikallisia wingssejä ja lopulta oltiin aamuyöstä takaisin asuntoloilla.

Itse viikko meni tosi nopeasti. Opiskelua ei ollut kauheasti ja tuntuu, että opettajat säästelevät kouluhommia ensi viikon finalsseja varten. Katsoin nopeasti aikatauluani ja kolme tenttiä olisi vielä jäljellä ensi viikolle. Parista kurssista on myös ryhmätyö tehtävänä ja olen huomannut, että se on erittäin suosittu opiskelumuoto täällä päin. Vaihto-oppilaana ryhmän löytäminen oli vähän haastavaa, mutta onneksi löysin molemmille kursseille hyvän ryhmän ja täällä parasta aikaa väsäilen niitä.

Viime viikonloppuna sitten oltiin ainoastaan Youngstownissa, mutta tekemistä kyllä riitti. Perjantaina täällä oli kansainvälisen opiskelijajärjestön järjestämä formal party, missä päästiin pukeutumaan vähän hienommin, tanssimaan ja nauttimaan eri maiden esityksistä. Erityisesti Intian tanssishow oli erittäin hieno ja pääsipä sitä myös vähän tanssimaan valssia sekä toista tanssia, jonka nimeä en nyt tähän hätään muista. Iltaa jatkettiin paikallisessa ravintolassa ja opastin parille kiinalaiselle vaihto-oppilaalle mitä baarista kannattaa tilata. Loppu viikonloppu meni lähinnä beachvolleytä pelaillen ja nauttien n. +25 asteen lämpötiloista. Sunnuntaina kävin tutustumassa Korealaiseen kirkkoon ja oli ihan positiivinen kokemus. Ihmiset olivat erittäin mukavia ja helposti lähestyttäviä. Korealaisilta vaihto-oppilailta oppimat fraasit tulivat siis hyvään käyttöön! :D

Palaillaan taas myöhemmin!

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Life after spring break

Tervehdys!
Spring break tuli ja meni. Mahtava reissu ja tuli koettua vaikka ja mitä. Käytiin Disney Worldissä, Key Westissä, South beachilä ja monissa muissa hienoissa paikoissa. Jopa tämä kalkkilaivan kapteeni sai vähän rusketusta ja olin tyytyväinen. Kuten aina lomille käy, myös tämä loma loppui liian nopeasti ja takaisin tullessa oli kylmä paluu arkeen. Heti ensimmäiselle viikolle sattui mukavasti pari tenttiä ja pari isompaa assignenttiä. Siinä sitä sitten haaveiltiin pääsystä takaisin Floridan helteeseen. Arki lähti kuitenkin rullaamaan hyvin ja ensimmäisen viikon jälkeen ei kauheasti mitään erikoisempaa ollut. Oikeastaan kaikki tentit on tässä vaiheessa käytynä, ehkä joku 3 jäljellä. Viimeiselle viikolle on vain tehtävänä kaksi isompaa ryhmätyötä. Ryhmän etsiminen onkin ollut yllättävän haastavaa, kun kurssilaiset saavat itse valita ryhmät ja kaikki muut tuntevat jo toisensa, olen saanut nähdä vaivaa ryhmän löytymiseen. Ryhmä löytyi loppujen lopuksi ja oli hauska kuulla, että olin ollut heidän ryhmässään alusta asti. Itsehän en tätä tietoa ollut saanut.

Täällä monet asiat saavat aina minut yllättymään. Laskentatoimen kurssilta olin yhden luennon poissa sairastumisen takia ja heti seuraavalla luennolla opettaja tulee heti aluksi kysymään, että onko kaikki hyvin, kun en yleensä ole poissa. En usko, että Suomessa näin kävisi (ainakaan ei ole minulle käynyt :D). Muutenkin ihmiset ovat todella ystävällisiä ja ottavat muut helposti mukaansa. Olin pari viikkoa sitten frat partyissä ja tapasin erään pojan Indianasta, joka esitteli minulle frat partyjen hohtoa ja olin hänen seurueessaan melkein koko illan. En ole nähny häntä sen jälkeen, mutta hauska ilta oli ihan random seurassa! Vietiin viime viikonloppuna myös pari vaihtaria ensimmäistä kertaa baariin. Ei kuulemma ollutkaan ihan kauhea paikka, vaikka ennakoluulojen mukaan siellä suurinpiirtein koko baarin väki oksentelee lattialle ja käyttäytyy häiritsevästi. Ilta meni hyvin ja päästiin nauttimaan irkkupubin tunnelmasta Irlantilaisen bändin säestämänä. Ilta jatkui pikku tunneille asti ja päästiin kokeilemaan paikallista yöruokaa eli keksejä ja jäätelöä, oli ihan mielenkiintoista.

Opiskelua täällä on tosiaan aikalailla tasan 30 päivää jäljellä. Tuntuu, että aika on rientänyt ohi ja en ole vielä ehtinyt kiertämään Amerikkaa tarpeeksi. Tämän johdosta päätimme parin vaihtarin kanssa lähteä ensi sunnuntaina Niagaran putouksia ihailemaan. Tuleepahan sekin rustattua yli bucket listiltä.
Harry Potter -maa Orlandossa

Hemingwayn kodin portaikollaJustiin tultiin takaisin fratpartyistä!


torstai 6. maaliskuuta 2014

Mid termit ja spring break!

Hei taas!
Pahoittelen hidasta päivitys tahtia, tekemistä on kertyny paljon parille viime viikolle ja rehellisesti sanottuna en ole ehtinyt yhtään miettiä blogia.Opiskelu täällä Amerikassa on nyt n. puolessa välissä ja tämähän tietysti tarkoitti kauheaa koerumbaa. Jossain vaiheessa meinasi usko loppua, mutta selvisin kunnialla läpi kaikista kokeista.. Kokeet olivat pääosin vaan monivalintaa, joten kauheita ongelmia ne eivät suomalaisille tuota, mikäli valmistautuminen on kohdillaan. Muutenkin opiskelu on mennyt hyvin. Tuntuu, että ymmärtää enemmän puhetta ja omakin sanavarasto on kasvanut siinä ohessa. Paikalliseen kansainväliseen toimistoon en ole kauheasti ollut yhteyksissä, sillä mitään ongelmia ei ole ollut.
Kulttuuristakin opin joka päivä lisää ja pari stereotypiaakin on tullut todettua todeksi. Afrikan-amerikkalaiset naiset ovat kova äänisiä ja muutenkin kovia suustaan. Aasialaisia kannattaa aina hiukan tentata, että ymmärsivätkö he mitä sanoit. Nimittäin yleensä vastaus on ei. Amerikkalaiset ovat erittäin vieraanvaraista kansaa(tästä myöhemmin lisää).

Viikonloppuina olen sitten yrittänyt saada mahdollisimman paljon irti tästä vaihtojaksosta. Pari viikkoa sitten kävin yhden vaihtarin valmistujaisjuhlissa. Hänet oli majoittanut amerikkalainen perhe ja talosta sekä käytöksestä päätellen perheellä ei ollut pikkurahasta pulaa. Talo oli valtava ja stereotyyppinen amerikkalainen talo. Löytyi erittäin tyylikäs takkahuone, biljardihuone, pari ruokahuonetta ja muuta mielenkiintoista. Vieraita oli varmasti lähemmäs 50 ja silti talo ei tuntunut pieneltä. Tarjoilu oli aivan mahtavaa, paljon erilaisia ruokalajeja eri puolilta maailmaa ja täytyy ihan nostaa esille, että isäntäväki tuli kysymään illan aikana pari, kolme kertaa kuulumisia. Tälläistä vieraanvaraisuutta en ole ikinä ennen nähnyt tai kokenut. Enpä usko, että suomessa ihan tuntemattomilta tultaisiin kysymään kuulumisia monta kertaa illassa. Käytiin myös viime viikonloppuna kannustamassa paria kaveria, kun yliopiston tennisjoukkueella oli otteluita tässä lähellä. Oli mukavaa ja naisten tennis oli yllättävän kovatasoista. Toisaalta eipä tälläinen maallikko varmaan tajuaisikaan, vaikka se ei olisi laadukasta. Sitten käytiin myös katsomassa paikallisen jääkiekkojoukkueen otteita. Peli oli tosi fyysistä ja aasialaiset vähän kauhisteli miten väkivaltainen laji jääkiekko on, eivät varmaan mene enää uudestaan.

Huomenna alkaa Spring Break ja suuntana on Florida! Viikko aikaa ladata akkuja ja käydä katsomassa miltä ne Spring Break Partyt oikein näyttää! Sää on vähän hyppinyt täällä tästä...
...tähän. Gotta love Ohio weather.

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Annyeong!

Hei taas!
Pahoittelen hidasta päivittelytahtia. Aika kuluu täällä todella nopeasti ja ei tunnu siltä, että viime kirjoituksesta on jo 3 viikkoa aikaa. Paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen. Opiskelujen puolella ei paljon uutta, tehtävää riittää ja erityisesti verrattuna Suomeen saa tehdä paljon enemmän töitä mikäli meinaa pysyä tahdissa mukana. Kolme viikkoa opiskelua vielä jäljellä ja sitten koittaa spring break! Ennen sitä on 4 tenttiä, joten tylsää ei ehdi tulla.
Youngstownista löytyy myös suomalainen professori ja pistinkin hänelle viestiä, että voisin mennä moikkaamaan häntä ensi viikolla. Täällä tuntuu muutenkin opiskelijoilla olevan läheisemmät välit professoreihin kuin Suomessa. Esim. Etelä-Korealaiset vaihto-oppilaat ovat käyneet monta kertaa syömässä professorinsa kanssa ja kiinalaisena uutena vuotena he veivät lahjankin tälle professorille.
Viime viikolla täällä oli myös Firmamessujen kaltainen tapahtuma business collegen tiloissa ja kävin itsekkin kiertämässä ja tutustumassa harjoittelujaksoihin joita siellä tarjottiin. Fun fact: Mielenkiintoisin harjoittelupaikka minkä löysin teki tilintarkastuksia ainoastaan valtion yrityksiin eli he tarkastivat ainoastaan valtion omistamia yrityksiä. Suomessahan ei ole tehty eroa yksityisille ja julkisille tilintarkastajille. Verrattuna Firmamessuihin tämä oli pieni ja heikommin organisoitu kokonaisuus, mutta näkipä taas, että kyllä Jyväskylässä osataan :)

Kulttuurista sen verran, että täällä on ihan järkyttävästi erilaisia juhlapäiviä ja kaikkia pitää juhlia isosti. Ystävänpäivän tilpehööriä löytyi kampukselta ja kaupoista pilvin pimein ja muutenkin fiilis oli mielenkiintoinen. Alan nyt ymmärtämään erään tv-sarjan "desperation day"-käsitettä. Itse ystävänpäivänä käytiin sitten porukalla katsomassa Delivery man -elokuva, hintakin oli kohillaan(2,5$!). Elokuvateatterissa olo oli kuin Kurikan Haku päällä -festareilla konsanaan, taidettiin olla ainoat ketkä ei ollut treffeillä siellä. Muuten yleensä vietän jäljelle jäävän vapaa-ajan yliopiston korismatseissa, rec centerillä ja on sitä tullut pariin otteeseen käytyä shoppailemassa. Parin viikon sisään ollaan ehkä menossa myös clevelandiin, mutta aika näyttää toteutuuko se. Niin ja spring breakkinä lähen miamiin checkaamaan paikalliset spring break bileet :)

Pari asiaa vielä Amerikasta:
1. Teiden suolaus. Täällä suolataan teitä ihan järkyttävästi ja ensimmäiset mun kengistä on jo pilalla. En vaan tajua miten paljon sitä suolaa pitää sinne tielle heittää.

2. Ovien avaaminen. Täällä pidetään erittäin kohteliaana avata ovia toisille ja mikäli sitä ei tee katsoo takana tulevat pahalla.

3.Rasv.. eiku Ruoka. Ihan kaikkeen täällä laitetaan rasvaa ihan vihanneksista lähtien. Mikäli haluat jotain terveellistä niin joudut tekemään sen itse!

4. Autot.
Amerikka on autoilijoiden maa ja mikäli haluat oikeasti tehdä jotain joudut joko vuokraamaan auton tai tuntemaan jonkun jolla on auto. Täällä kampus on aika kaukana esim. shoppausalueista ja muutenkin kaikesta niin auto auttaa kummasti. Julkinen liikenne ei vaan toimi täällä.

5. Vieraat kielet.
Täällä on erittäin vaikea opiskella vieraita kieliä pl. englanti ja espanja ja tosi moni amerikkalainen ei opiskele mitään muuta kuin englantia.Täällä kulkee bussi kampuksen ja dormin väliä koko ajan(500-750m matka). Käytiin testaamas se. 

International dinner, kaikki sai tehdä oman maansa ruokaa. Ite vein salmiakkia ja nyt ne ei suostu syömään enää mitään suomalaista :D 

Youngstownin firmamessut 

Ruokalakin huomioi ystävänpäivän 

Paikallista livemusiikkia ja wingssejä, kelpaa!

tiistai 28. tammikuuta 2014

Pari viikkoa Youngstownin arkea

Hei taas!
Toinen viikko takana ja kolmaskin on puolivälissä. Hitaan alun jälkeen opiskelu on alkanu todenteolla ja kyllähän niitä tehtäviä nyt riittää. Pelkästään tälle viikolle olis jäljellä kaks pistokoetta ja yks kunnon koe, eikä tässä vielä kaikki. Tietysti normaalit kotitehtävät pitää tehdä päälle. Ite oon aika hyvin tasapainottanu vapaa-aikaa ja koulutöitä vielä toistaseksi, mutta jos tätä tahtia alkaa näitä tehtäviä satamaan pitää jättää muut turhuudet pois viikolla. Suurin osa tehtävistä tenteissä on monivalintaa ja parin harjoituskokeen perusteella mun englannin ymmärtäminen ei ihan täysin riitä ammattijargoniin tai hyvin harvinaisiin sanoihin. Muuten englanniksi opiskeleminen ei vielä toistaiseksi ole tuottanut kauheasti vaivaa. Pystyn suht. nopeesti lukemaan tekstiä englanniksi ja ymmärrän kaiken mitä tunneilla puhutaan. Pari vaihtaria valittelee, että ne ymmärtää about 50% kaikesta mitä opettajat niille puhuu ja oon ihan ymmälläni siitä, mutta alan nyt ymmärtää miks ne opiskelee melkeen kellon ympäri.

Vapaa-aika on tosiaan menny aika hyvin opiskelun ja rec centerin välillä. Vähän ohjelmaakin on tosin ollut. Ollaan käyty nyt pariin otteeseen shoppailemassa ja oon yrittäny ostaa puuttuvia tavaroita elämän helpottamiseksi täällä. Perjantaina sitten oli kansainvälinen kahvitunti, johon kokoontuu yleensä kaikki vaihtarit ja paljon amerikkalaisia opiskelijoita, joita kiinnostaa vieraat kulttuurit. Ite tapasin vanhemman herrasmiehen, jonka isoisä ja isoäiti oli Suomussalmeta kotoisin ja pääsin jopa vaihtamaan pari lausetta Suomeksi. Kyseinen herra harrastaa vapaa-ajalla saamelaiskulttuureiden tutkimusta ja yritti multa kysellä angelica(en nyt ihan sata varmaa oo suomennoksesta mutta käsittääkseni koiranputki tjsp.) käytöstä huiluna. Mitään en osannu vastata, mutta lupasin ottaa selvää eli jos jollakin on jotain tietoa saamelaisten käyttämistä pilleistä niin pistäkää viestiä tulemaan :)
Täällä on satanu tosi paljon lunta nyt parin viikon aikana ja ainakin, jos porukoita on uskominen niin sitä on jopa enemmä ku Suomessa("Jee!"). Tämä myös aiheuttaa vähä ongelmia tehdä mitään aktiviteettejä, kun osa näistä vaihtareista pelkää jostain syystä lunta aika paljon ja esim. lumisateen aikana yks sankari ei uskaltanu lähtee 500m päähän kävellen.Muutaman kans käytiin kuitenkin vähän temmeltämässä pihalla ja näytin niille miten tehdään lumienkeli ja olisivat halunneet tehdä myös lumiukon, mutta ei oikeen pysyny pystys näillä pakkasilla.Ohessa vähän kuvamateriaalia raquetballista!

Täällä oli tänään n. -30 astetta ja kaikki luennot peruttu. Yllä kuva päivän säästä, mietin vaan peruttaisko luentoja Suomessakin tälläsen sään takia!


Viikon mieleenpainuvin kokemus, kuivattua ankankieltä suoraan Kiinasta

Cheers,
Antti

maanantai 20. tammikuuta 2014

Ensimmäisen viikon tunnelmia

Hei taas!
Ensimmäinen opiskeluviikko on nyt takana päin ja kaikenlaista on tullut koettua. Suurin osa uutta, mutta mukaan on myös mahtunut pari asiaa mitkä on Suomessa samanlaisia. Aloitan vaikka käymällä läpi kurssikalenterini. Kurssien valitsemisessa oli paljon ongelmia. Opintoneuvojat yrittivät työntää minua kaikkien aineiden alkeiskursseille ja kolmannen vuoden opiskelijana tämähän ei yllättäen ollut minulle ok. Myös monia jo Suomessa käymiäni kursseja ei hyväksytty, esim. Kirjanpito ja tuloslaskenta ei käynyt täällä Financial Accountingin kurssista jne. Kansainvälinen toimistokaan ei enää tässä kohtaa auttanut, vaan kaikki kurssi valinnat piti itse saada kuntoon. Esim. Halusin ottaa yhden rahoituksen kurssin, joka oli täynnä johtuen siitä, että pääsimme ilmottautumaan kursseille pari päivää muita myöhemmin ja vaihtotoimistosta vaan käskettiin hakemaan "override" kurssille(kuullosti ainakin tosi helpolta). Noh.. Siihen vaadittiin koko laitoksen rehtorin lupa ja sellaistahan ei heru ilman painavaa syytä. Suosittelen siis tulevaan vaihtaria katsomaan ne kurssit etukäteen valmiiksi ja huolehtimaan mukaan todistuksia kurssien sisällöstä englanniksi. Tusinan mailin ja yhden visiitin jälkeen kurssit saatiin kuitenkin sovittua ja tälläiset kurssit sain kaavittua kasaan:

-Financial Accounting, 3credits
-Marketing Communications, 3 credits (Tämä kurssi on mainonnan ainekokonaisuuden alla, joten mielenkiinnolla odottelen mitä tuleman pitää)
-American Identity, 3 credits
-Principles of Microeconomics, 3 credits
-General Psychology, 3 credits
-Raquetball, 1 credit

Aika asiapainoitteinen lukujärjestys tuli kuitenkin poislukien toisesta vaihtoblogista bongaamani raquetball.

Kursseilla on paljon ryhmätöitä ja suuret kurssikirjat, joten työtä tulee ainakin riittämään. Parilla kurssilla käytetään myös internetissä olevia oppimisalustoja ja yhdessä aktiivisuutta tarkastellaan älypuhelin sovelluksella(on myös internetissäkin). Kaikki tälläiset palvelut ovat tietenkin maksullisia, joten kukkaro kiittää. Kursseilla kaikki arvostellaan(yleensä skaala on 0-100) ja muutenkin tulee sellainen fiilis, että jokainen pienikin asia vaikuttaa arvosanaan. Luennot ovat kuitenkin olleet tähän mennessä aika leppoisia. American Identity kurssilla keskityttiin Amerikan imagoon ja miten reality -sarjat kuten Honey Boo Boo tai Duck dynasty vaikuttavat tähän. Luennoitsija halusi myös painottaa, että eivät kaikki amerikkalaiset ole niin tyhmiä kuin reality-sarjat antavat ymmärtää. Laskiksessa syvennytään Amerikassa käytettävään GAAP:iin, joka ainakin ensi silmäyksellä on huono versio IFRS mallisesta kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä.

Kampuksella elämä menee leppoisasti. Kämppikseksi tuli kaksi poikaa, toinen on Etelä-Koreasta ja toinen Taiwanista. Muutama hauska kommelluskin on sattunut. En edes tajunnut miten vahva kunnioita vanhempia systeemi noissa maissa on. Oon vuoden vanhempi ensimmäistä ja kolme vuotta toista, kuitenkin molemmat haluaa tai joutuu tehdä niinkun sanon. Esim. vaikee tehdä yhteisiä päätöksiä kun kumpikaan ei sano omaa mielipidettään, jos se eroaa mun omasta. Hyvin on kuitenkin selvitty parin ekan päivän jälkeen ja helppoa niiden kans on elää, kun molemmat on todella ystävällisiä ja ottaa toiset huomioon. Muutenkin kaikki vaihtarit asuu samalla käytävällä, joten seuraa löytyy aina.
Asiasta kolmanteen ollaan nyt käyty vaihtareiden kanssa kahdessa yliopiston koripallopelissä ja pelit on ollu ihan huikeita. Itse peli on varmaan samalla tasolla Suomen pääsarjan kanssa, soittokunta soittaa joka pelissä, cheerleaderit tekee zigzag-sarjoja ja joka tauolla on jotain kilpailua tai muuta kommellusta. Toisessa pelissä pienten lasten tanssiryhmä esiintyi ja porukka hurras seisaaltaan. Tällästä täällä..

Tässä kaikki tällä kertaa. Jotain unohtu varmasti, mutta päivitän kuulumisia taas ens viikolla

Niin ja yliopistolla on oma poliisilaitoskin.

Terveisin,
Antti